Knoflookkip met bloemkoolrijst
Knoflookkip met bloemkoolrijst
349kcal Per persoon
42g Eiwitten
13g Kh
14g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook (10 g)
- ½ rode peper
- 4 eetlepels cottage cheese (80 g)
- ½ limoen
- 100 gram bloemkoolrijst
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Een perfect recept als je veel eiwitten en weinig koolhydraten wilt eten is deze knoflookkip met bloemkoolrijst! Met een fijngesneden rood pepertje of wat chilipoeder geef je dit heerlijke gerecht net wat meer pit.
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de rode peper fijn.
- Klop een dressing in een bakje met de cottage cheese, de helft van de knoflook, rode peper en een kneepje limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm ruim water in een pan en blancheer de bloemkoolrijst in kokend water in 30 seconden beetgaar. Laat de bloemkoolrijst uitlekken in een vergiet.
- Meng in een schaal de bloemkoolrijst met de ui en de cottage cheesedressing. Laat de smaken even intrekken.
- Sla de kipfilet met een mes plat en wrijf stevig over de kip met de resterende knoflook. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
- Verwarm de olie in een pan en bak de kipfilet in 12 minuten gaar en bruin.
- Serveer de bloemkoolrijst met de knoflookkip.
Tip van FitChef
Garneer de knoflookkip met verse, groene kruiden, als oregano of peterselie.