Bloemkoolrijst met kipfilet & ananas-komkommer salsa
Bloemkoolrijst met kipfilet & ananas-komkommer salsa
283kcal Per persoon
26g Eiwitten
18g Kh
12g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel tijm, gedroogd (1 g)
- 100 gram kipfilet
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- ½ jalapeño peper
- ½ rode ui
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Haal de ananas uit de diepvries en laat in een schaaltje ontdooien.
- Meng de olie met het paprikapoeder, tijm, peper en zout in een klein schaaltje. Smeer vervolgens de kipfilet in met deze marinade.
- Verwarm een koekenpan en bak de kipfilet gaar en goudbruin aan beide zijden in zo’n 10-12 minuten.
- Maak ondertussen de salsa. Snijd de ananasblokjes wat kleiner. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd ook de paprika in kleine blokjes en snijd de jalapeño peper fijn. Snipper de rode ui. Meng dit allemaal in een schaal doorelkaar, samen met een eetlepel limoensap, wat limoenrasp en peper en zout.
- Kook de bloemkoolrijst in 1-2 minuten gaar.
- Serveer de bloemkoolrijst op een bord samen met de kipfilet en de salsa.
Tip van FitChef
Voeg wat verse koriander toe aan de salsa.