Bloemkoolrijst met tonijn, paprika & cannellini bonen
Bloemkoolrijst met tonijn, paprika & cannellini bonen
378kcal Per persoon
47g Eiwitten
23g Kh
11g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 50 gram cannellini bonen
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Spoel de cannellini bonen in een vergiet af met koud water, doe ook de tonijn in het vergiet en laat uitlekken.
- Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe samen met de tuinerwten en bak deze 4 minuten mee. Voeg dan de tonijn, cannellini bonen, kurkuma en komijn toe aan de pan. Roer goed door elkaar en bak dit 2 minuten mee.
- Roer vervolgens de afgegoten bloemkoolrijst door de pan en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolrijst met tonijn, paprika en cannellini bonen op een bord.
Tip van FitChef
Bestrooi met verse peterselie.