Maaltijdsalade met tofu & bloemkoolrijst
Maaltijdsalade met tofu & bloemkoolrijst
289kcal Per persoon
23g Eiwitten
15g Kh
15g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram tofu, naturel
- 1 teen knoflook (5 g)
- 6 cherry tomaten
- 200 gram bloemkoolrijst
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- ½ limoen
- 1 handje veldsla (30 g)
Deze maaltijdsalade met tofu en bloemkoolrijst is perfect als je weinig koolhydraten wilt eten. Wedden dat je ze niet mist in deze heerlijke, vegetarische salade! Bloemkoolrijst is helemaal hip en dat is zeker niet onterecht. Je kunt zo gewoon je favoriete gerechten maken en dan koolhydraatarm en net zo lekker.
Zo maak je dit recept
- Snijd de tofu in reepjes en dep ze met keukenrol droog. Pers de knoflook uit. Snijd de tomaten doormidden.
- Verwarm ruim water in een pan en blancheer de bloemkoolrijst in kokend water in 30 seconden beetgaar. Laat de bloemkoolrijst uitlekken in een vergiet.
- Verwarm een koekenpan en bak de tofu met de helft van de sojasaus in 2-3 minuten goudbruin.
- Maak een dressing van de rest van de sojasaus, olie, knoflook en een kneepje limoensap. Breng eventueel op smaak met wat zwarte peper. Schep de dressing door de bloemkoolrijst.
- Verdeel de veldsla in een schaal en schep de bloemkoolrijst en de tomaten erdoor. Serveer met de tofureepjes.
Tip van FitChef
1. Maak deze maaltijdsalade extra lekker door wat verse koriander, fijngehakte rode peper en een theelepel sesamolie aan de bloemkoolrijst toe te voegen.
2. Mocht je nu wat sperziebonen of andere groenten over hebben, dan is een maaltijdsalade natuurlijk perfect om deze restjes in te verwerken.