Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bowl met bloemkoolrijst, kipfilet & bietjes met avocadodip

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bowl met bloemkoolrijst, kipfilet & bietjes met avocadodip
569kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
14g Kh
Vetten
39g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • ½ avocado
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • ½ limoen
  • ½ komkommer
  • 2 mini rode bietjes, gekookt
  • 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze bowl met bloemkoolrijst, kipfilet en bietjes met avocadodip moet je zeker eens proberen! Dit gerecht zit niet alleen boordevol voedingsstoffen, maar ook nog eens boordevol met smaak!

Zo maak je dit recept

  1. Schep de avocado uit de schil en verwijder de pit. Prak met een vork het avocadovruchtvlees fijn. Meng de geprakte avocado met het komijnpoeder, chilipoeder en limoensap. Voeg een scheutje water toe voor een extra romige avocadodip. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  2. Snijd de komkommer in plakjes. Wrijf het eventuele velletje van de bietjes en snijd in plakjes. Hak de noten grof.
  3. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verwarm de olie in een pan en bak de kipfilet in 15 minuten gaar. Haal de kipfilet uit de pan en snijd in dunne, schuine plakken.
  4. Bak in het vet van de kipfilet de bloemkoolrijst in 2 minuten knapperig en gaar. Breng de bloemkoolrijst op smaak met peper en zout.
  5. Schep in een diepe kom eerst de bloemkoolrijst en verdeel hierover in aparte stukken de kipfilet, komkommer en bietjes. Schep de avocadodip in het midden en bestrooi met de gehakte noten.

Tip van FitChef

1. Voeg eventueel een fijn gehakt sjalotje toe aan de avocadodip.
2. Voor extra smaak kun je de noten even roosteren.