Bolognese met courgettespaghetti

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 35 minuten
  • 2 personen
381kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 50 gram wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden, vers
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram rundergehakt, mager
  • 1.5 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml vleesfond
  • 400 gram courgettespaghetti
  • 20 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Zelfgemaakte bolognesesaus wordt alleen maar lekkerder als je de saus wat langer laat staan. Dus als je meer tijd hebt, laat de saus dan rustig 40-60 minuten pruttelen. 

  1. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn.
  2. Verwarm de olie in een antiaanbak hapjespan en smoor de ui, wortel en bleekselderij afgedekt zachtjes in 5 minuten beetgaar. Roer regelmatig.
  3. Verdeel het gehakt in plukjes en schep ze door de groenten in de pan en bak al omscheppend rul. Schep Italiaanse kruiden, tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn erbij en voeg de vleesfond toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng al roerend tegen de kook aan en laat zonder deksel 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot het een lekkere bolognesesaus wordt.
  4. Bereid intussen de courgettespaghetti volgens de aanwijzingen. 
  5. Verdeel de spaghetti over 2 pastaborden en schep de bolognesesaus erover. Rasp de Parmezaanse kaas erover.