Bolognese met courgettespaghetti

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 35 minuten
  • 2 personen
293kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
19g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk ui
  • 50 gram wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 0,5 eetlepel verse Italiaanse kruiden
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 150 gram rundertartaar
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 50 milliliter rode wijn
  • 100 milliliter vleesfond
  • 400 gram courgettespaghetti
  • 20 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Zelfgemaakte bolognesesaus wordt alleen maar lekkerder als je de saus wat langer laat staan. Dus als je meer tijd hebt, laat de saus dan rustig 40-60 minuten pruttelen. 

  1. Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn.
  2. Verwarm de olijfolie in een antiaanbak-hapjespan en smoor de ui, wortel en bleekselderij afgedekt zachtjes in 5 minuten beetgaar. Roer regelmatig.
  3. Verdeel de tartaar in plukjes en schep ze door de groenten in de pan en bak al omscheppend rul. Schep Italiaanse kruiden, tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de wijn erbij en voeg de vleesfond toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng al roerend tegen de kook aan en laat zonder deksel 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot het een lekkere bolognesesaus wordt.
  4. Bereid intussen de courgettespaghetti volgens de aanwijzingen. Verdeel de spaghetti over 2 pastaborden en schep de bolognesesaus erover. Rasp de Parmezaanse kaas erover.