⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u43m37s

Kogelbiefstuk met cannellini hummus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 40 minuten
  • 2 personen
403kcal Per persoon
Eiwit
48g Eiwit
Koolhydraten
15g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 kogelbiefstukken
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram cannellini bonen
  • ½ citroen
  • 1,5 eetlepel tahin
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel koriander, vers
  • 1 eetlepel peterselie
  • 25 gram granaatappelpitjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Wrijf de biefstukken in met zout, versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en ½ eetlepel olie. Laat de biefstukken 30 minuten op kamertemperatuur komen. 
  2. Verdeel de cannellinibonen met 2 theelepels citroensap, een halve eetlepel olie, tahin, komijn, koriander, versgemalen zwarte peper en wat zout in de keukenmachine en pureer alles tot een smeuïge hummus. Voeg zo nodig wat extra water toe en naar smaak meer citroensap en/of tahin. 
  3. Leg de biefstukken in een hete grillpan en druk ze met een spatel op de ribbels. Bak zo 2-3 minuten tot de biefstuk vanzelf van de ribbels loslaat als je de biefstukken keert. Zit het vlees nog vast, bak dan nog wat langer. Keer de biefstukken en bak de andere kant in nog 2-3 minuten mooi bruin. De biefstukken mogen vanbinnen rood-rosé zijn.
  4. Hak de peterselie fijn. Serveer de kogelbiefstuk op warme borden. Schep de hummus ernaast en strooi er peterselie en granaatappelpitjes over.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

1. Dit recept is lekker met zoete aardappelfrieten en een gemengde salade.
2. Zoete aardappelfrieten kun je kant-en-klaar kopen en in de airfryer knapperig bakken. Of snijd goed schoongeboende zoete aardappelen zelf in lange dunne repen, meng ze met een beetje olie en bak ze in de oven of airfryer.