Kogelbiefstuk met cannellini hummus
Kogelbiefstuk met cannellini hummus
403kcal Per persoon
48g Eiwitten
15g Kh
17g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 2 kogelbiefstukken
- ½ eetlepel balsamicoazijn (8 ml)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram cannellini bonen
- ½ citroen
- 1 ½ eetlepel tahin (30 g)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 1 eetlepel koriander, vers
- 1 eetlepel peterselie
- 25 gram granaatappelpitjes
Kogelbiefstuk met cannellini hummus is verrassend lekker! Met deze hummus heb je een simpele en erg lekkere, zelfgemaakte saus bij je biefstukje. Eet er frietjes van pastinaak of zoete aardappel bij of maak wat aardappeltjes klaar in de oven.
Zo maak je dit recept
- Wrijf de biefstukken in met zout, versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en ½ eetlepel olie. Laat de biefstukken 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- Verdeel de cannellinibonen met 2 theelepels citroensap, een halve eetlepel olie, tahin, komijn, koriander, versgemalen zwarte peper en wat zout in de keukenmachine en pureer alles tot een smeuïge hummus. Voeg zo nodig wat extra water toe en naar smaak meer citroensap en/of tahin.
- Leg de biefstukken in een hete grillpan en druk ze met een spatel op de ribbels. Bak zo 2-3 minuten tot de biefstuk vanzelf van de ribbels loslaat als je de biefstukken keert. Zit het vlees nog vast, bak dan nog wat langer. Keer de biefstukken en bak de andere kant in nog 2-3 minuten mooi bruin. De biefstukken mogen vanbinnen rood-rosé zijn.
- Hak de peterselie fijn. Serveer de kogelbiefstuk op warme borden. Schep de hummus ernaast en strooi er peterselie en granaatappelpitjes over.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
Tip van FitChef
1. Dit recept is lekker met zoete aardappelfrieten en een gemengde salade.
2. Zoete aardappelfrieten kun je kant-en-klaar kopen en in de airfryer knapperig bakken. Of snijd goed schoongeboende zoete aardappelen zelf in lange dunne repen, meng ze met een beetje olie en bak ze in de oven of airfryer.