Nieuw!
Taco's met geroosterde bloemkool & mango salsa
Taco's met geroosterde bloemkool & mango salsa
541kcal Per persoon
17g Eiwitten
68g Kh
22g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram mango stukjes (diepvries)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 3 taco's (schelpen)
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet) (30 ml)
Zo maak je dit recept
- Laat de mangoblokjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Doe de bloemkoolroosjes samen met de kikkererwten in een kom en meng met de olie, kruiden, peper en zout.
- Verdeel de bloemkool met kikkererwten gelijkmatig over de bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten in het midden van de oven.
- Snijd de mango en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng alles in een kommetje door elkaar.
- Voeg de tacoschelpen de laatste paar minuten toe aan de bloemkool met kikkererwten in de oven en verwarm mee.
- Vul de taco's met de bloemkool en kikkererwten. Schep de mangosalsa en yoghurt erover.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Deze taco's zijn ook lekker als je wat verse koriander door de mangosalsa doet.