Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Taco's met geroosterde bloemkool & mango salsa

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Taco's met geroosterde bloemkool & mango salsa
541kcal Per persoon
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
68g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
17g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram mango stukjes (diepvries)
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 taco's (schelpen)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de mangoblokjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Doe de bloemkoolroosjes samen met de kikkererwten in een kom en meng met de olie, kruiden, peper en zout.
  3. Verdeel de bloemkool met kikkererwten gelijkmatig over de bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Snijd de mango en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng alles in een kommetje door elkaar.
  5. Voeg de tacoschelpen de laatste paar minuten toe aan de bloemkool met kikkererwten in de oven en verwarm mee.
  6. Vul de taco's met de bloemkool en kikkererwten. Schep de mangosalsa en yoghurt erover.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Deze taco's zijn ook lekker als je wat verse koriander door de mangosalsa doet.