Pittige roerbak van runderreepjes & kikkererwten
Pittige roerbak van runderreepjes & kikkererwten
501kcal Per persoon
44g Eiwitten
35g Kh
21g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 2 tomaten
- 150 gram runderreepjes
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kikkererwten, uit blik
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen beetgaar in 6-8 minuten.
- Snijd de ui in dunne partjes en de tomaten elk in 4 partjes. Bestrooi de runderreepjes met paprikapoeder en chilipoeder.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2-3 minuten. Roerbak de uipartjes 2 minuten mee.
- Schep de sperziebonen, kikkererwten en tomaten erdoor en warm het gerecht al omscheppend nog 3-4 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Het is ook lekker om een rode paprika even mee te bakken met deze roerbak.