Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pittige roerbak van runderreepjes & kikkererwten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pittige roerbak van runderreepjes & kikkererwten
501kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
35g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 150 gram runderreepjes
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de sperziebonen beetgaar in 6-8 minuten.
  2. Snijd de ui in dunne partjes en de tomaten elk in 4 partjes. Bestrooi de runderreepjes met paprikapoeder en chilipoeder.
  3. Verwarm de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2-3 minuten. Roerbak de uipartjes 2 minuten mee.
  4. Schep de sperziebonen, kikkererwten en tomaten erdoor en warm het gerecht al omscheppend nog 3-4 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Het is ook lekker om een rode paprika even mee te bakken met deze roerbak.