Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bonensalade met paprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bonensalade met paprika
302kcal Per persoon
Eiwit
14g Eiwit
Koolhydraten
26g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ citroen
  • 125 gram cannellini bonen
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze daarna in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd intussen de paprika in de lengte in brede repen, bestrijk ze dun met een halve eetlepel olie en rooster ze in een hete grillpan tot ze bruine strepen krijgen en zacht worden.
  3. Roer in een kom een dressing van een halve eetlepel citroensap, de resterende olie en wat zout en versgemalen peper. Schep de cannellinibonen, sperziebonen en paprikarepen door de dressing. 
  4. Verdeel de rucola op een bord en schep de bonensalade erop.

Tip van FitChef

Meng wat fijngehakte peterselie door de dressing.