Bonensalade met paprika
Bonensalade met paprika
328kcal Per persoon
16g Eiwitten
30g Kh
16g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 175 gram sperziebonen (diepvries)
- 150 gram cannellini bonen
- 1 rode puntpaprika
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ citroen
- 1 handje rucola (30 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze daarna in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken. Spoel ook de cannellinibonen in een vergiet met koud water.
- Snijd intussen de paprika in de lengte in brede repen, bestrijk ze dun met de helft van de olie en rooster ze in een hete grillpan tot ze bruine strepen krijgen en zacht worden.
- Roer in een kom een dressing van het citroensap, de resterende olie en wat zout en versgemalen peper. Schep de sperziebonen, cannellinibonen en paprika door de dressing.
- Verdeel de rucola op een bord en schep de bonensalade erop.
Tip van FitChef
Meng wat fijngehakte peterselie door de dressing.