Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Salade met garnalen, avocado & pittige dressing

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Salade met garnalen, avocado & pittige dressing
532kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
40g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • ½ avocado
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 handje gemengde sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met salades als maaltijd krijg je lekker veel groenten binnen. Dus met deze heerlijke salade met garnalen, avocado en een pittige dressing zit je helemaal goed! Het voedingscentrum raadt minimaal 250 gram groente per dag aan, maar er zijn ook tal van onderzoeken waaruit blijkt dat het nog veel meer mag zijn. Dus we kunnen best voorzichtig stellen, dat in het geval van groente, zeker geldt: hoe meer, hoe beter! En hoe zit het dan met die avocado en maakt een dressing de salade vaak niet ongezond? Nee, vetten zijn juist goed! Mits met mate en als je de juiste neemt, zoals bijvoorbeeld olijfolie, noten of avocado. Vetten zijn erg belangrijk voor de opname van voedingsstoffen en onmisbaar. Geniet dus naar hartenlust van deze salade die net zo lekker smaakt als dat hij eruit ziet!

Zo maak je dit recept

  1. Laat de garnalen even ontdooien.
  2. Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Snijd de avocado in plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
  3. Verwarm de olie in een pan en voeg de garnalen met de helft van de paprikapoeder en wat chilipoeder toe. Bak de garnalen gaar in 2 à 3 minuten.
  4. Maak ondertussen een dressing van de mayonaise met de overige paprikapoeder en wat chilipoeder.
  5. Verdeel de sla met de komkommer, paprika, avocado en ui in een kom. Leg de garnalen hier bovenop. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de salade met de dressing.

Tip van FitChef

Garneer de salade met verse groene kruiden als bieslook, oregano of dille.