Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Brinta cookies

  • 30 minuten
  • 8 koekjes
Brinta cookies
172kcal Per koekje
Eiwit
4g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 dadels, zonder pit
  • 25 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
  • 25 gram pure chocolade, 75% cacao
  • 125 gram Brinta
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 ml rijstolie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Van deze superlekkere koekjes vol gezonde ingrediënten bak je in een ommezien een hele trommel vol.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop het ei los. Knip de dadels in kleine stukken. Hak de hazelnoten en chocolade in grove stukken.
  3. Meng in een kom de Brinta met kaneel en een snuf zout. Schep de dadels en rijstolie erdoor. Voeg 2 volle eetlepels ei en 3 eetlepels water toe. Kneed alles tot een smeuïg deeg.
  4. Strooi de gehakte hazelnoten en chocolade erover en kneed ze snel door het deeg. Verdeel het deeg in 8 porties en vorm deze tot dikke ronde koeken. Leg de koeken op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat de Brinta cookies op een rooster afkoelen.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Bewaar de Brinta cookies in een goed afgesloten trommel. Ze blijven zeker 4 dagen lekker!