Brinta cookies
Brinta cookies
172kcal Per koekje
4g Eiwitten
16g Kh
10g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 3 dadels, zonder pit
- 25 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
- 25 gram pure chocolade, 75% cacao
- 125 gram Brinta
- 1 theelepel kaneel (2 g)
- 50 ml rijstolie
Zo maak je dit recept
Van deze superlekkere koekjes vol gezonde ingrediënten bak je in een ommezien een hele trommel vol.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop het ei los. Knip de dadels in kleine stukken. Hak de hazelnoten en chocolade in grove stukken.
- Meng in een kom de Brinta met kaneel en een snuf zout. Schep de dadels en rijstolie erdoor. Voeg 2 volle eetlepels ei en 3 eetlepels water toe. Kneed alles tot een smeuïg deeg.
- Strooi de gehakte hazelnoten en chocolade erover en kneed ze snel door het deeg. Verdeel het deeg in 8 porties en vorm deze tot dikke ronde koeken. Leg de koeken op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de Brinta cookies op een rooster afkoelen.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Bewaar de Brinta cookies in een goed afgesloten trommel. Ze blijven zeker 4 dagen lekker!