Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Broccoli-pastinaak soep met zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Broccoli-pastinaak soep met zalm
509kcal Per persoon
Eiwitten
43g Eiwitten
Kh
29g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
22g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 pastinaak
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 450 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd deze in gelijke blokjes.
  3. Verwarm de helft van de olie in een soeppan, fruit hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak en broccoliroosjes toe aan de pan en bak een minuutje mee.
  4. Voeg 400 ml water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat dan op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de mosterd toe aan de pan en pureer de soep glad met een staafmixer.
  5. Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met wat peper en zout. Bak de zalm gaar in zo’n 8 minuten tot deze een krokant korstje heeft. Trek de zalm met 2 vorken een beetje uit elkaar.
  6. Schenk de soep in een grote kom, breng op smaak met wat peper en verdeel de zalm flakes erover.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Serveer deze broccoli-pastinaak soep met wat verse Italiaanse kruiden zoals oregano of strooi er wat chili flakes overheen voor wat meer pit.