Nieuw!
Broccoli-pastinaak soep met zalm
Broccoli-pastinaak soep met zalm
523kcal Per persoon
36g Eiwitten
37g Kh
26g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 broccoli
- 1 pastinaak
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 blokje groentebouillon
- 1 theelepel mosterd
Zo maak je dit recept
- Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de pastinaak en snijd deze in gelijke blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een soeppan, fruit hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak en broccoli toe aan de pan en bak een minuutje mee.
- Voeg 400 ml water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat dan op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de mosterd toe aan de pan en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met wat peper en zout. Bak de zalm gaar in zo’n 8 minuten tot deze een krokant korstje heeft. Trek de zalm met 2 vorken een beetje uit elkaar.
- Schenk de soep in een grote kom, breng op smaak met wat peper en verdeel de zalm flakes erover.
Benodigdheden
- Staafmixer
Tip van FitChef
Serveer deze broccoli-pastinaak soep met wat verse Italiaanse kruiden zoals oregano of strooi er wat chili flakes overheen voor wat meer pit.