Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep
285kcal Per persoon
10g Eiwitten
39g Kh
10g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 350 gram bloemkoolroosjes
- 1 blokje groentebouillon
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na twee minuten de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, 300 ml water en het bouillonblokje toe. Kook de soep 15 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer en schenk in een kom.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Deze bloemkoolsoep is lekker met verse peterselie en een bosuitje in dunne ringetjes gesneden.