Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolsoep

  • 20 minuten
  • 2 persoon
Bloemkoolsoep
92kcal Per persoon
Eiwit
3g Eiwit
Koolhydraten
9g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 blokje groentebouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na twee minuten de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bloemkoolroosjes, 400 ml water en het bouillonblokje toe. Kook de soep 15 minuten.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en schenk in 2 kommen.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Deze bloemkoolsoep is lekker met verse peterselie en een bosuitje in dunne ringetjes gesneden.