Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep
92kcal Per persoon
3g Eiwitten
9g Kh
5g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 blokje groentebouillon
Zo maak je dit recept
- Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na twee minuten de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bloemkoolroosjes, 400 ml water en het bouillonblokje toe. Kook de soep 15 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer en schenk in 2 kommen.
Benodigdheden
- Staafmixer
Tip van FitChef
Deze bloemkoolsoep is lekker met verse peterselie en een bosuitje in dunne ringetjes gesneden.