Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolsoep

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolsoep
285kcal Per persoon
Eiwitten
10g Eiwitten
Kh
39g Kh
Vetten
10g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 125 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 350 gram bloemkoolroosjes
  • 1 blokje groentebouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na twee minuten de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, 300 ml water en het bouillonblokje toe. Kook de soep 15 minuten.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en schenk in een kom.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Deze bloemkoolsoep is lekker met verse peterselie en een bosuitje in dunne ringetjes gesneden.