Brood met ricotta, rookvlees & komkommer
Ingrediënten
- ¼ komkommer
- 2 eetlepels ricotta (40 g)
- ½ citroen
- ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (1 g)
- 2 boterhammen, volkoren
- 4 plakken rookvlees
Brood, daar zit wat in! Maar wat dan eigenlijk precies? Is het echt zo slecht als men zegt en word je heus zo dik van al die koolhydraten die er in zouden zitten? Laten we eens kijken; een boterham bevat gemiddeld zo'n 80 kcal. Dat is dus helemaal niet zo belachelijk veel. Voor de koolhydraten is het wel belangrijk welke soort je kiest. Volkoren versies leveren langzame koolhydraten, omdat het veel meer vezels bevat. Hierdoor vullen ze prima en hebben veel minder drastische effecten op je bloedsuiker. Kies je dus voor een volkoren broodje, dan haal je heus geen dikmaker in huis. Naast belangrijke vezels zit er nog meer goeds in een boterham, nl. jodium, ijzer en veel B-vitamines, waaronder foliumzuur. Geniet dus zeker van dit brood met ricotta, rookvlees en komkommer!
Zo maak je dit recept
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Meng de ricotta in een klein schaaltje met citroensap en de Italiaanse kruiden.
- Besmeer het brood met de ricotta en verdeel hier de plakjes rookvlees en komkommer over.
- Serveer het brood op een bord.
Tip van FitChef
1. Strooi er wat (geroosterde) pompoenpitten over voor een extra bite.
2. Neem deze boterhammen met ricotta, rookvlees en komkommer gemakkelijk mee door het te verpakken in folie.
3. Ook lekker met fijngeknipte, verse bieslook.