Brood met salade van tonijn, augurk & appel
Brood met salade van tonijn, augurk & appel
472kcal Per persoon
50g Eiwitten
58g Kh
4g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 3 augurken
- 1 appel
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 70 ml halfvolle yoghurt
- 2 boterhammen, volkoren
- 5 cherry tomaten
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd de augurken en appel in kleine blokjes.
- Haal de tonijn met een vork los in een kom. Meng de tonijn met de ui, augurk en appel.
- Klop in een bakje een dressing van de yoghurt en 1 eetlepel nat uit de pot augurken met zout en peper naar smaak.
- Meng de tonijnsalade met de dressing. Voeg eventueel nogmaals peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de tonijnsalade op het brood. Leg de tomaten erbij.
Tip van FitChef
Onderweg? Schep de tonijnsalade met de tomaten in een afsluitbaar bakje. Neem het brood apart mee.