Brood met zuivelspread, kalkoenfilet & peer
Ingrediënten
- 1 peer
- 2 boterhammen, volkoren
- 2 eetlepels zuivelspread (40 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
- 4 plakken kalkoenfilet (vleeswaar)
Het eten van boterhammen als ontbijt of lunch hoeft niet saai te zijn! Niet alleen met de boterhammen zelf kun je alle kanten op, maar zeker ook met het beleg wat je erop doet. Vandaag maken we heerlijk brood met zuivelspread, kalkoenfilet en peer klaar. Voor dit lekker frisse broodje heb je maar 5 ingrediënten nodig en binnen 3 minuten ligt het al op je bord! Met de boterhammen zelf kun je ook flink variëren; neem eens broodjes van spelt, rogge of meergranen. Ook brood met zaden en pitten is heerlijk. En dan heb je nog het verschil in vorm. Broodjes, bolletjes, puntjes of ouderwetse boterhammen. Al dan niet even getoast in de broodrooster. Nee, saai is het zeker niet!
Zo maak je dit recept
- Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.
- Besmeer het brood met de zuivelspread. Verdeel de sla erover en beleg met de plakjes kalkoenfilet en de plakjes peer.
Tip van FitChef
1. Het is ook lekker om wat balsamicoazijn over de broodjes te sprenkelen.
2. Je kan de boterhammen ook even roosteren.
3. Heb je wat meer tijd? Grill dan de stukjes peer eens in een grill- of koekenpan en besprenkel dan de peer met de balsamicoazijn.
4. Vervang de peer eens door zomerfruit als perzik of nectarines.