Broodje met kip kerrie salade
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- ¼ komkommer
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- 1 snufje kerriepoeder (1 g)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 75 gram gerookte kipreepjes
- 2 bollen, volkoren
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Wie wordt er niet blij van een broodje met kip kerrie salade? Zelf kip kerrie salade maken is echt een fluitje van een cent en het smaakt ook nog eens veel lekkerder! Je kan zelf variëren met de ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld wat chilivlokken toe voor een lekker pittige versie. En maak gelijk een grotere portie, zodat je het ook op een cracker als tussendoortje kan eten. Vergeet ook zeker niet om deze kip kerrie salade eens te serveren op een borrel of feestje!
Zo maak je dit recept
- Snijd het bosuitje in ringetjes en de komkommer in plakjes.
- Meng de mayonaise met de yoghurt, kerriepoeder, paprikapoeder en kurkuma. Voeg hier de kipreepjes en bosui aan toe en roer door elkaar tot een romige salade. Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer het broodje. Verdeel de gemengde salade over de onderste helft en schep de kipkerriesalade erop. Maak af met plakjes komkommer. Leg de bovenkant van het broodje erop.
Tip van FitChef
1. Deze kipkerriesalade is ook lekker als dipje bij wat in reepjes gesneden komkommer of bleekselderij.
2. Neem je broodje mee door deze te verpakken in (aluminium) folie of in een afsluitbaar lunchbakje.