Nieuw!
Broodje met kipsaté salade
Broodje met kipsaté salade
367kcal Per persoon
21g Eiwitten
31g Kh
17g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- ¼ komkommer
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 50 gram gerookte kipreepjes
- 1 bol, volkoren
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de komkommer in plakjes en het bosuitje in ringetjes.
- Meng de pindakaas met de olie, sojasaus en honing. Voeg hier een klein scheutje gekookt water aan toe en roer tot een smeuïge satésaus. Roer de kipreepjes erdoor. Breng op smaak met wat zout.
- Halveer het broodje en verdeel de veldsla over de onderste helft. Schep de kipsatésalade erover en maak af met plakjes komkommer en bosui. Leg de bovenkant van het broodje erop.
Tip van FitChef
1. Maak er een pittige kipsatésalade van door er een theelepel sambal door te mengen.
2. Neem het broodje mee door deze te verpakken in (aluminium) folie of een afsluitbaar lunchbakje.