Broodje met tonijnsalade
Broodje met tonijnsalade
575kcal Per persoon
52g Eiwitten
46g Kh
20g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 stengel bleekselderij
- 1 augurk
- ½ rode ui
- 1 tomaat
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet) (30 ml)
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- ½ citroen
- 2 bollen, volkoren
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de tonijn uitlekken.
- Snijd de bleekselderij en augurk in blokjes. Snipper de ui. Snijd de tomaat in plakken.
- Meng de tonijn met de bleekselderij, augurk en ui. Roer vervolgens de yoghurt, mayonaise en het sap uit de citroen erdoor totdat je een romige tonijnsalade hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de broodjes. Beleg de onderste helften met de veldsla. Schep de tonijnsalade erop en verdeel als laatste de plakjes tomaat erover. Leg de bovenkanten van de broodjes erop.
Tip van FitChef
Neem de broodjes met tonijnsalade mee door ze te verpakken in (aluminium) folie of een afsluitbaar lunch bakje.