Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Broodje met tonijnsalade

  • 5 minuten
  • 1 persoon
Broodje met tonijnsalade
574kcal Per persoon
Eiwitten
51g Eiwitten
Kh
46g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 augurk
  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet) (30 ml)
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • ½ citroen
  • 2 bollen, volkoren
  • 1 handje veldsla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Snijd de bleekselderij en augurk in blokjes. Snipper de ui. Snijd de tomaat in plakken.
  3. Meng de tonijn met de bleekselderij, augurk en ui. Roer vervolgens de yoghurt, mayonaise en het sap uit de citroen erdoor totdat je een romige tonijnsalade hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de broodjes. Beleg de onderste helften met de veldsla. Schep de tonijnsalade erop en verdeel als laatste de plakjes tomaat erover. Leg de bovenkanten van de broodjes erop.

Tip van FitChef

Neem de broodjes met tonijnsalade mee door ze te verpakken in (aluminium) folie of een afsluitbaar lunch bakje.