Nieuw!

Buddha bowl met tofu & geroosterde kikkererwten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
790kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
80g Koolhydraten
Vet
36g Vet
Voedingsvezel
24g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram tofu, naturel
  • 70 gram quinoa
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 rode ui
  • 2 mini rode bietjes, gekookt
  • 8 cherry tomaten
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 50 gram spinazie
  • 1 eetlepel hummus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tofu goed uitlekken.
  2. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking.
  3. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken.
  4. Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Snijd de ui in halve ringen en de rode bieten in blokjes. Halveer de tomaatjes.
  5. Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de kikkererwten, ui, komijnpoeder en de helft van de paprikapoeder toe. Bak ongeveer 4 minuten.
  6. Verwarm ondertussen in een andere pan de rest van de olie. Bak hierin de tofu blokjes met de andere helft van het paprikapoeder en de sojasaus in 5 minuten bruin.
  7. Doe de spinazie samen met de quinoa, tofu en kikkererwten in een kom. Serveer met de hummus.