Nieuw!
Buddha bowl met tofu & geroosterde kikkererwten
Buddha bowl met tofu & geroosterde kikkererwten
785kcal Per persoon
35g Eiwitten
80g Kh
36g Vetten
24g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram tofu, naturel
- 70 gram quinoa
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode ui
- 2 mini rode bietjes, gekookt
- 8 cherry tomaten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 2 theelepels paprikapoeder (4 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 eetlepel hummus (20 g)
Een buddha bowl wordt ook wel sunshine bowl genoemd. Dat begrijpen wij maar al te goed, als je naar dit kleurrijke plaatje kijkt! Eigenlijk betekent 'bowl' niets anders dan schaaltje of kom. Maar je eten serveren in een kom is makkelijk en het is ook de ultieme manier om lekker comfort food te eten. Deze hippe 'happy bowl' zet je al in een kwartier op tafel!
Zo maak je dit recept
- Laat de tofu goed uitlekken.
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Snijd de ui in halve ringen en de rode bieten in blokjes. Halveer de tomaatjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de kikkererwten, ui, komijnpoeder en de helft van de paprikapoeder toe. Bak ongeveer 4 minuten.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de rest van de olie. Bak hierin de tofublokjes met de andere helft van het paprikapoeder en de sojasaus in 5 minuten bruin.
- Doe de spinazie samen met de quinoa, tofu en kikkererwten in een kom. Serveer de buddhabowl met de hummus. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Wissel eens af met de hummus die je bij deze buddha bowl serveert. Zo is pikante hummus erg lekker of juist hummus met pompoen of zongedroogde tomaat.