Nieuw!
Kerrie quinoa met snijbonen, tempeh & gebakken banaan
Kerrie quinoa met snijbonen, tempeh & gebakken banaan
840kcal Per persoon
25g Eiwitten
97g Kh
39g Vetten
21g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- ½ blokje groentebouillon
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 200 gram snijbonen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 90 gram tempeh, ketjap
- 1 banaan
- ½ eetlepel honing (10 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa samen met het bouillonblokje en de kerrie in een pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes.
- Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de tempehblokjes hierin in 3-4 minuten goudbruin.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan, voeg de honing toe aan de pan en roer even door. Leg de plakjes banaan in de pan en bak op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin.
- Serveer de quinoa met de snijbonen, tempeh en gebakken banaan.
Tip van FitChef
Serveer wat sambal bij dit gerecht met kerrie quinoa.