Nieuw!
Quinoa met geroosterde wortel, kikkererwten & feta
Quinoa met geroosterde wortel, kikkererwten & feta
670kcal Per persoon
21g Eiwitten
94g Kh
24g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 150 gram wortel
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode ui
- 1 sinaasappel
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 35 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de wortel in plakjes, spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode ui in partjes. Leg de wortel, kikkererwten en rode ui op de bakplaat.
- Halveer de sinaasappel. Pers de ene helft uit en vang op in een schaaltje. Pel de andere helft en snijd in plakjes, leg dit even opzij. Rasp het plakje gember en pers het teentje knoflook.
- Meng het sinaasappelsap met de gember, knoflook, honing, komijnpoeder, olie, peper en zout.
- Giet de marinade over de groenten en kikkererwten op de bakplaat en hussel door elkaar. zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de quinoa met de ovengroenten, leg de plakjes sinaasappel erbij en verkruimel de feta met je handen over het gerecht.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Verdeel wat verse peterselie over de quinoa.
2. Ook lekker met geitenkaas in plaats van feta.