Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoa met geroosterde wortel, kikkererwten & feta

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Quinoa met geroosterde wortel, kikkererwten & feta
735kcal Per persoon
Eiwitten
24g Eiwitten
Kh
103g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
22g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 200 gram wortel
  • 100 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 rode ui
  • 1 sinaasappel
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 35 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de wortel in plakjes, spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode ui in partjes. Leg de wortel, kikkererwten en rode ui op de bakplaat.
  5. Halveer de sinaasappel. Pers de ene helft uit en vang op in een schaaltje. Pel de andere helft en snijd in plakjes, leg dit even opzij. Rasp het plakje gember en pers het teentje knoflook.
  6. Meng het sinaasappelsap met de gember, knoflook, honing, komijnpoeder, olie, peper en zout.
  7. Giet de marinade over de groenten en kikkererwten op de bakplaat en hussel door elkaar. zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Serveer de quinoa met de ovengroenten, leg de plakjes sinaasappel erbij en verkruimel de feta met je handen over het gerecht.

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

1. Verdeel wat verse peterselie over de quinoa.
2. Ook lekker met geitenkaas in plaats van feta.