Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgur met bietjes, radijs, geitenkaas & appel

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bulgur met bietjes, radijs, geitenkaas & appel
749kcal Per persoon
Eiwitten
28g Eiwitten
Kh
79g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 mini rode bietjes, gekookt
  • 4 radijsjes
  • 1 appel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
  • 1 handje veldsla (30 g)
  • 2 plakken geitenkaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur, samen met het bouillonblokje, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de rode biet in blokjes. Snijd de radijs in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. Snijd de appel in kleine partjes.
  3. Meng in een klein schaaltje de helft van de olie met de mosterd, honing en witte wijnazijn. Klop tot een dressing.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de partjes appel 4 minuten tot deze goudbruin zijn.
  5. Verdeel de veldsla over een bord, leg hier de bulgur overheen gevolgd door de bietjes, radijs, appel en verkruimel de geitenkaas met je handen over het bord. Breng de salade op smaak met peper en zout. Serveer de dressing er naast of giet deze over de salade heen.