Nieuw!
Bulgur met sperziebonen & honing-gehaktballetjes
Bulgur met sperziebonen & honing-gehaktballetjes
658kcal Per persoon
37g Eiwitten
65g Kh
28g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram bulgur
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ eetlepel ketjap manis (5 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel pindakaas (10 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Voeg de bulgur samen met de kurkuma toe aan een pan met water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Zet ook de sperziebonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten gaar.
- Doe het gehakt in een schaaltje samen met de ketjap, sambal en pindakaas. Kneed dit met je handen door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van.
- Verwarm de olie in een koekenpan en leg de gehaktballetjes in de pan. Bak deze in 5 minuten rondom bruin en gaar. Roer in de laatste minuut de honing door de gehaktballetjes en verwarm kort mee.
- Verdeel de gele bulgur, sperziebonen en gehaktballetjes op een bord. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker met wat frisse plakjes komkommer erbij.