Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgur met sperziebonen & honing-gehaktballetjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bulgur met sperziebonen & honing-gehaktballetjes
658kcal Per persoon
Eiwit
37g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • ½ theelepel kurkuma
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • ½ eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel pindakaas
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel honing
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Voeg de bulgur samen met de kurkuma toe aan een pan met water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Zet ook de sperziebonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten gaar.
  3. Doe het gehakt in een schaaltje samen met de ketjap, sambal en pindakaas. Kneed dit met je handen door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en leg de gehaktballetjes in de pan. Bak deze in 5 minuten rondom bruin en gaar. Roer in de laatste minuut de honing door de gehaktballetjes en verwarm kort mee.
  5. Verdeel de gele bulgur, sperziebonen en gehaktballetjes op een bord. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Ook lekker met wat frisse plakjes komkommer erbij.