Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Tabouleh met linzen & kikkererwten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Tabouleh met linzen & kikkererwten
708kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
91g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 50 gram linzen, uit blik
  • 1 bosuitje
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 4 abrikozen, gedroogd
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ citroen
  • 40 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Doe de bulgur samen met het bouillonblokje in een pan met water en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet erna af en laat afkoelen.
  2. Spoel de kikkererwten en linzen samen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Snijd de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
  4. Doe de bulgur, kikkererwten, linzen, bosui, tomaat, komkommer en abrikoos in een grote schaal. Besprenkel de salade met de olie en citroensap samen met wat peper en zout naar wens. Hussel goed door elkaar.
  5. Verdeel de tabouleh over een bord en verkruimel de kaas er met je handen overheen.

Tip van FitChef

1. Lekker om verse peterselie en/of munt door de tabouleh te mengen.
2. Verdeel wat granaatappelpitjes over de salade.