Nieuw!
Bulgursalade met rucolapesto & runderreepjes
Bulgursalade met rucolapesto & runderreepjes
718kcal Per persoon
44g Eiwitten
57g Kh
35g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram bulgur
- ½ blokje groentebouillon
- ½ komkommer
- 6 cherry tomaten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 20 gram geraspte kaas, 30+
- 15 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 2 handjes rucola (60 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ citroen
- 100 gram runderreepjes
Zo maak je dit recept
- Kook de bulgur samen met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet erna af en laat afkoelen.
- Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaten. Pers het teentje knoflook.
- Rooster de noten kort in een droge koekenpan. Doe de noten samen met 30 gram rucola, de knoflook, kaas, ⅔ van de olie, citroensap en wat peper en zout in een keukenmachine. Laat draaien tot een pesto ontstaat.
- Roer de komkommer, tomaat, zelfgemaakte pesto en overgebleven rucola door de bulgur.
- Verwarm de overgebleven olie in een koekenpan. Kruid de runderreepjes met wat peper en zout en bak deze in 4 minuten gaar en bruin.
- Serveer de bulgur met de runderreepjes op een bord.
Benodigdheden:
- Keukenmachine of staafmixer
Tip van FitChef
1. Nog lekkerder is het om Parmezaanse kaas te gebruiken.
2. Vervang de noten door walnoten.