Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgursalade met rucolapesto & runderreepjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bulgursalade met rucolapesto & runderreepjes
718kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
57g Kh
Vetten
35g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
  • ½ komkommer
  • 6 cherry tomaten
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 20 gram geraspte kaas, 30+
  • 15 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 2 handjes rucola (60 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ citroen
  • 100 gram runderreepjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur samen met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet erna af en laat afkoelen.
  2. Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaten. Pers het teentje knoflook.
  3. Rooster de noten kort in een droge koekenpan. Doe de noten samen met 30 gram rucola, de knoflook, kaas, ⅔ van de olie, citroensap en wat peper en zout in een keukenmachine. Laat draaien tot een pesto ontstaat.
  4. Roer de komkommer, tomaat, zelfgemaakte pesto en overgebleven rucola door de bulgur.
  5. Verwarm de overgebleven olie in een koekenpan. Kruid de runderreepjes met wat peper en zout en bak deze in 4 minuten gaar en bruin.
  6. Serveer de bulgur met de runderreepjes op een bord.

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of staafmixer

Tip van FitChef

1. Nog lekkerder is het om Parmezaanse kaas te gebruiken.
2. Vervang de noten door walnoten.