Bulgur met champignons, spinazie & feta
Bulgur met champignons, spinazie & feta
427kcal Per persoon
23g Eiwitten
30g Kh
24g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 40 gram bulgur
- 1 blokje groentebouillon
- 1 sjalotje
- 250 gram champignons
- 60 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 handjes spinazie (50 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel tijm, gedroogd (1 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de bulgur met het bouillonblokje volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de sjalot en de champignons in plakjes. Verkruimel de feta.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak op matig vuur de sjalot en champignons gaar. Voeg spinazie, komijnpoeder, paprikapoeder en tijm toe en bak dit kort mee tot de spinazie
is geslonken en het vocht verdampt. - Schep de bulgur door de groenten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een diep bord of schaal. Verdeel als laatste de feta over de bulgur.
Tip van FitChef
1. Gebruik eens kastanjechampignons in plaats van normale champignons.
2. Roer wat vers citroensap door de bulgur na bereiding of verdeel wat chili flakes over het gerecht voor meer pit.