Chinese roerbak van kip & Shanghai paksoi
Chinese roerbak van kip & Shanghai paksoi
548kcal Per persoon
46g Eiwitten
59g Kh
15g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 cm gember (14 g)
- 1 krop Shanghai paksoi
- 125 gram champignons
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de ui in partjes en rasp de gember fijn. Snijd de stronk en het blad van de paksoi in brede repen. Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de ui, gember, zout en peper.
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes al omscheppend rondom bruin. Bak de champignons en de stukken paksoistronk 2-3 minuten mee. Voeg de repen paksoiblad toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met sojasaus.
- Serveer de roerbak met de zilvervliesrijst.
Tip van FitChef
In plaats van verse gember - die je zelf moet raspen - kun je ook gehakte gember uit een potje gebruiken. Zet het weer afgesloten potje in de koelkast, daar blijft het echt heel lang goed.