Chinese roerbak van kip & Shanghai paksoi

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
548kcal Per persoon
Eiwit
46g Eiwit
Koolhydraten
59g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 125 gram champignons
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Snijd de ui in partjes en rasp de gember fijn. Snijd de stronk en het blad van de paksoi in brede repen. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes en meng met gember en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  4. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak de kip reepjes al omscheppend rondom bruin. Bak de champignons en de stukken paksoi stronk 2-3 minuten mee. Voeg de repen paksoi blad toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met sojasaus.
  5. Serveer met de zilvervliesrijst.

Tip van FitChef

In plaats van verse gember - die je zelf moet raspen - kun je ook gehakte gember uit een potje gebruiken. Zet het weer afgesloten potje in de koelkast, daar blijft het echt heel lang goed.