Nieuw!
Rijst met sajoerboontjes & sticky tempeh
Rijst met sajoerboontjes & sticky tempeh
848kcal Per persoon
25g Eiwitten
85g Kh
45g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- 50 ml kokosmelk
- 90 gram tempeh, ketjap
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg ketjap, sambal en kokosmelk toe aan de pan. Breng aan de kook tot de saus een beetje inkookt. Roer dan de afgegoten sperziebonen erdoorheen en verwarm deze een minuutje in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tempehblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Roer vervolgens de honing door de tempehblokjes. Bak nog even kort door en zet dan het vuur uit.
- Serveer de rijst met sajoerboontjes en sticky tempeh op een bord.
Tip van FitChef
Lekker met wat seroendeng erbij.