Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijstsalade met sinaasappel & kip

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijstsalade met sinaasappel & kip
605kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
79g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 75 gram tuinerwten (diepvries)
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ theelepel sambal (3 g)
  • ½ eetlepel ketjap manis (5 ml)
  • 1 handje rucola (30 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Kook de tuinerwten in een pan in 4 minuten beetgaar.
  2. Snijd de komkommer in blokjes en de bosui in dunne ringetjes. Schil de sinaasappel dik en vang wat van het sap op. Snijd de partjes sinaasappel in stukjes.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en pers het teentje knoflook. Meng de kip in een schaaltje met de helft van de olie, knoflook, sambal en ketjap.
  4. Verwarm een koekenpan en bak hierin de kipstukjes gaar en goudbruin in 5 minuten.
  5. Doe de rijst, tuinerwten, komkommer, bosui, sinaasappel, kipstukjes en rucola samen in een schaal en hussel door elkaar.
  6. Rasp het plakje gember. Maak een dressing van het sinaasappelsap, andere helft van de olie, gember, mosterd en azijn door dit in een klein schaaltje doorelkaar te kloppen.
  7. Giet de dressing bij de rijstsalade en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Je kan deze bloemkoolrijstsalade ook nog bestrooien met een in ringetjes gesneden bosuitje.