Rode paprika cake
Ingrediënten
- 2 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 4 eieren
- 100 gram havermout
- 100 gram geraspte kaas, 30+
Met dit heerlijke recept voor een rode paprika cake maak je zo een lekkere voorraad gezonde tussendoortjes. Doe ook eens een plak als verrassing in een lunchtrommel of serveer ze als hapje op een feestje!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Snijd van 1 paprika van de smalle kant 6 dunne ringen. Snijd de rest van de paprika’s in heel kleine stukjes. Snipper de ui.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en schep de ui en paprika met 2 eetlepels water erdoor. Smoor de paprika in 4-6 minuten zachtjes gaar. Prak het paprikamengsel met een vork fijner. Laat iets afkoelen.
- Vet de cakevorm in met de rest van de olijfolie en bekleed de bodem met een reep bakpapier.
- Klop in een kom de eieren los met havermout, geraspte kaas en versgemalen peper. Roer de paprikapuree erdoor.
- Schep het mengsel in de cakevorm en leg de paprikaringen er dakpansgewijs op. Bak de paprikacake in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen.
- Zet de cake op een plank en serveer warm of lauwwarm.
Benodigdheden:
- Cakevorm van 15 cm
- Bakpapier
Tip van FitChef
1. Gebruik voor een egaal rode cake de blender of een staafmixer met een hoge kom om het paprikamengsel te pureren.
2. De paprikacake doet het ook goed als onderlegger van leuke toppings. Snijd de cake in plakken en snijd de plakken in vieren. Beleg de plakken met bijvoorbeeld met wat rucola, tonijn uit blik en kappertjes.
3. Je kunt van dit paprikabeslag ook lekkere muffins bakken. Bekleed 6 holtes van een muffinvorm met bakpapier en schenk het eimengsel erin. Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten gaar.