Goed gevulde chocolade & yoghurt brokken
Goed gevulde chocolade & yoghurt brokken
157kcal Per brok
3g Eiwitten
11g Kh
11g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 8 abrikozen, gedroogd
- 200 gram pure chocolade, 75% cacao
- 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Zo maak je dit recept
- Spreid een stuk bakpapier op een blad uit.
- Hak de noten in stukjes. Knip de abrikozen in kleine stukjes. Breek de chocolade in stukjes.
- Laat de chocolade in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten.
- Laat de chocolade van het vuur iets afkoelen, de massa moet nog wel vloeibaar blijven. Roer vervolgens de Griekse yoghurt lepel voor lepel door de chocolade en roer goed door tot er geen yoghurt meer te zien is. Schep dan direct de noten en abrikozen door het chocolademengsel.
- Schenk het chocolademengsel op het bakpapier en strijk het uit tot een laag van 1 cm dik. Laat de chocolade op een koele plaats of in de koelkast stevig worden.
- Breek de hard geworden chocolade in chocolade- en yoghurtbrokken.
Benodigdheden:
- Bakpapier
Tip van FitChef
Roer met de noten en abrikozen ook een halve eetlepel geraspte verse gember door de chocolade. Of juist wat chilivlokken of grof zeezout.