Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Ciabatta met kip, pesto, courgette & rode ui

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Ciabatta met kip, pesto, courgette & rode ui
597kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
64g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ciabatta broodje
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 courgette
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels groene pesto
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze ciabatta met kip, pesto, courgette en rode ui zorgt voor een complete maaltijd. En dat al in een kwartier! Je kan er nog wat cherrytomaatjes of een groene salade bij serveren voor een lekker fris accent. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de helft van de olie in de pan en bak hierin de kip 5-6 minuten goudbruin.
  3. Was ondertussen de courgette en snijd in plakjes. Meng de andere helft van de olie in een klein schaaltje met de Italiaanse kruiden en smeer dit over beide kanten van de courgetteplakjes.
  4. Verwarm een grillpan en rooster de courgetteplakjes gaar in 3 minuten per kant.
  5. Snijd de ui ondertussen in halve ringen.
  6. Haal het ciabattabroodje uit de oven. Laat een beetje afkoelen en snijd open. Besmeer beide kanten van het broodje met de pesto. Verdeel vervolgens de kip, wat courgetteplakjes, wat ui en de rucola over de onderste helft. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bovenkant op het broodje.
  7. Serveer de ciabatta op een bord. Meng de rest van de gegrilde courgette en de ui door elkaar, breng op smaak met peper en zout en serveer ernaast.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Vervang de groene pesto door rode pesto; ook heel lekker.