Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Libanees platbrood met gegrilde groenten & tzatziki

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Libanees platbrood met gegrilde groenten & tzatziki
526kcal Per persoon
Eiwitten
19g Eiwitten
Kh
51g Kh
Vetten
27g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet) (30 ml)
  • ½ citroen
  • 1 Libanees brood, volkoren
  • 40 gram witte kaas (feta)
  • ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Rasp de komkommer en knijp het vocht er een beetje uit. Zet dit even apart in een schaaltje.
  2. Snijd de courgette in plakjes. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes. Snijd de ui in halve ringetjes. Pers het teentje knoflook en doe dit bij de komkommerrasp in het schaaltje.
  3. Bestrijk de plakjes courgette, paprika en ui aan beide kanten licht met de olie en bestrooi met wat peper en zout. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de groenten ongeveer 3-4 minuten aan iedere kant.
  4. Roer de yoghurt door het schaaltje met komkommer en knoflook, roer er wat citroensap doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm het Libanese brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Bestrijk het brood met de tzatziki, verdeel de gegrilde groenten over de helft van het brood en verkruimel hier de witte kaas over. Strooi de oregano hier overheen. Vouw het brood dicht en snijd doormidden. Serveer op een bordje.

Benodigdheden:

  • Grillpan