Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pita kipburger & ananas

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pita kipburger & ananas
725kcal Per persoon
Eiwitten
29g Eiwitten
Kh
59g Kh
Vetten
41g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram ananas stukjes (diepvries)
  • ½ rode peper
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 1 krop baby romaine sla
  • 100 gram kipgehakt
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 pitabroodje, volkoren
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de ananas uit de vriezer en laat op een bordje ontdooien.
  2. Snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in dunne halve ringetjes. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit.
  3. Meng het gehakt in een schaaltje met de rode peper, helft van het kerriepoeder en wat peper en zout. Vorm er met je (natte) handen een burger van.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan, leg de burger in de pan en leg de paprikareepjes en rode ui er omheen en bak dit ook mee. Bak zo’n 8 minuten en keer de burger halverwege om.
  5. Haal de burger, paprika en ui uit de pan. Bak de ananasstukjes op hoog vuur samen met de honing voor zo’n 2 minuten.
  6. Rooster ondertussen het pitabroodje in de broodrooster of een grillpan.
  7. Meng in een schaaltje de mayonaise met de overige kerrie.
  8. Snijd het pitabroodje open. Beleg met wat blaadjes sla, leg hier de kipburger op, de ananas, rode ui en maak af met de kerriemayonaise.
  9. Serveer het pitabroodje op een bord met de rest van de sla en de geroosterde paprikareepjes er los naast.

Tip van FitChef

Nog makkelijker is het om een kant-en-klare (vegan) burger te nemen.