Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Clubsandwich met homemade sandwichspread & rosbief

  • 15 minuten
  • 2 personen
Clubsandwich met homemade sandwichspread & rosbief
352kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
6g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 bospeen
  • 1 eetlepel peterselie
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram cottage cheese
  • 30 gram magere kwark
  • 6 boterhammen, volkoren
  • 6 plakken rosbief
  • 2 handjes rucola (60 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze clubsandwich met homemade sandwichspread en rosbief is geweldig! Sandwichspread is een lekker frisse vervanger van boter. Met deze homemade sandwichspread vervang je vet uit boter of margarine door eiwit uit de cottage cheese en kwark. Ook voeg je vezels, vitamines en mineralen uit groenten toe.

Zo maak je dit recept

  1. Schil de bospeen met een dunschiller. Hak de peterselie fijn. Halveer de komkommer en schraap de zaadjes eruit. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de bospeen, komkommer, tomaten en bleekselderij in piepkleine blokjes (5 mm).
  2. Meng de groenten in een kom met cottage cheese, kwark, peterselie en wat zout en versgemalen peper tot een smeuïge spread.
  3. Bestrijk de sneetjes brood met sandwichspread. Beleg 4 sneetjes losjes met de rosbief. Verdeel hier wat rucola over.
  4. Maak van deze belegde sneetjes 2 stapeltjes van 2 sneden en dek de stapeltjes af met de laatste twee sneden met de sandwichspreadkant naar beneden. Druk de clubsandwiches goed aan en halveer diagonaal. 

Tip van FitChef

1. Vrolijk de clubsandwich nog meer op en verdeel er ringen gele paprika en dunne plakjes avocado over.
2. Maak wat extra sandwichspread en bewaar dit in een afgesloten pot in de koelkast. Zo kun je de sandwichspread zeker een week goed houden.