Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Courgettespaghetti met kip & pesto

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Courgettespaghetti met kip & pesto
426kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 courgette
  • 6 cherry tomaten
  • 3 theelepels groene pesto
Voeg toe aan boodschappenlijst

Gezond eten moeilijk? Welnee! Voor deze courgettespaghetti met kip en pesto heb je maar 5 ingrediënten nodig en het is al klaar in een kwartier! Met deze spaghetti van courgette kun je toch genieten van een lekkere pastamaaltijd, maar dan wel koolhydraatarm én met extra groenten. Heb je zin om wat uitgebreider te koken? Maak dan de pesto eens lekker zelf van verse basilicum, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes en extra vierge olijfolie. Zo wordt deze courgettespaghetti met kip en pesto nóg lekkerder!

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bak de kipfilet in een wokpan op middelhoog vuur tot deze gaar is en wat bruin kleurt.
  3. Was intussen de courgette en maak er met behulp van de spiraalsnijder spaghettislierten van. Halveer de tomaatjes.
  4. Voeg de tomaatjes toe bij de kip en bak ze 1 minuut mee.
  5. Voeg tot slot de courgettespaghetti en de pesto toe. Meng alles goed door elkaar en bak dit op hoog vuur 1 minuut mee.

Benodigdheden

  • Spiraalsnijder

Tip van FitChef

1. Geen spiraalsnijder in huis? Rasp de courgette op een grove rasp, dat is net zo lekker.
2. Ook lekker met wat verse basilicum.