Nieuw!
Kapsalon met pastinaak, kip & pittige saus
Kapsalon met pastinaak, kip & pittige saus
825kcal Per persoon
42g Eiwitten
43g Kh
54g Vetten
24g Vezels
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- ½ komkommer
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- ½ avocado
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- 25 gram geraspte kaas, 30+
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de pastinaken en snijd deze in dunne frietjes. Verdeel de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olie en wat peper en zout en hussel door elkaar. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer halverwege een keer om.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Pers het teentje knoflook. Meng de kipfilet met de andere helft van de olie in een schaaltje samen met de helft van de knoflook, paprikapoeder, komijn, kurkuma en kaneel. Verwarm een koekenpan en bak de kipfilet blokjes in 5 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de komkommer in stukjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in dunne halve. ringetjes. Snijd de avocado in blokjes.
- Meng de mayonaise in een schaaltje met de andere helft van de knoflook en de sambal.
- Haal de pastinaak uit de oven. Doe in een ovenbestendig schaaltje, leg hier de kip blokjes overheen en strooi de geraspte kaas er overheen. Zet het schaaltje even terug in de oven tot de kaas smelt.
- Haal het schaaltje uit de oven. Verdeel de sla, komkommer, tomaat, rode ui en avocado er overheen en maak af met de pittige knoflooksaus. Serveer in het schaaltje.