Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Sla wraps met pittig gehakt & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Sla wraps met pittig gehakt & champignons
460kcal Per persoon
Eiwitten
41g Eiwitten
Kh
8g Kh
Vetten
29g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 150 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 1 krop baby romaine sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de champignons in kleine blokjes en de prei in halve ringetjes. Was deze in een vergiet met koud water en laat uitlekken. Pers het teentje knoflook.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt toe samen met de knoflook, komijn, paprikapoeder en chilipoeder. Rul het gehakt gaar. Voeg dan de champignons en de prei toe aan de koekenpan en bak dit op hoog vuur 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Haal ondertussen de slablaadjes los van de krop, was deze en schud het water er goed af.
  4. Leg steeds 2 slablaadjes op elkaar en verdeel de sla zo over een bord. Vul de slablaadjes met het pittige gehaktmengsel.

Tip van FitChef

Serveer de sla wraps met wat (suikervrije) chilisaus.