Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Courgetti Bolognese

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Courgetti Bolognese
464kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
35g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 250 gram roerbakgroente
  • 200 gram tomatenblokjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pers het teentje knoflook en snipper de ui. Maak met de spiraalsnijder sliertjes van de courgette.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg hier het gehakt, ui en de knoflook aan toe. Rul het gehakt gaar en voeg vervolgens de roerbakgroenten toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 4 à 5 minuten op laag vuur pruttelen. Schep de saus in een diep bord.
  3. Verwarm in dezelfde pan de courgetti 1-2 minuten.
  4. Verdeel de courgetti over de saus, breng op smaak met peper en zout en hussel door elkaar.

Tip van FitChef

1. Deze courgetti Bolognese is lekker met verse basilicum en Italiaanse kruiden.
2. Als je geen spiraalsnijder hebt kun je de courgette ook raspen of er met een dunschiller dunne plakjes van snijden. Je kan ook kant-en-klare courgetti in de supermarkt kopen.