Biefstuk met tomaat uit de grillpan & sperziebonen
Biefstuk met tomaat uit de grillpan & sperziebonen
316kcal Per persoon
37g Eiwitten
14g Kh
13g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 2 biefstukken (à ca. 137,5 g)
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- 400 gram sperziebonen (diepvries)
- 4 tomaten
Zo maak je dit recept
- Wrijf de biefstuk in met ras el hanout, wat zout en de helft van de olie. Laat 5 minuten intrekken.
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
- Rooster de biefstukken in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen nog rosé.
- Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met de rest van de olie. Leg de tomaten op het snijvlak naast het vlees in de grillpan en rooster ze 1-2 minuten. Keer de tomaten en rooster ook de bolle kant.
- Giet de sperziebonen af.
- Serveer de biefstukken met de gegrilde tomaten en de sperziebonen op 2 borden.
Tip van FitChef
Het is lekker om wat in de schil gekookte krieltjes bij de biefstuk te eten.