Nieuw!
Eiwitrijke spitskool-snijbonenschotel
Eiwitrijke spitskool-snijbonenschotel
400kcal Per persoon
44g Eiwitten
16g Kh
18g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram snijbonen
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 ei
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuutje. Voeg de kipfilet toe, samen met kerriepoeder en chilipoeder. Bak dit 4 minuten tot de kip goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en roerbak dit in 6 minuten gaar. Voeg dan de snijbonen toe en breek het eitje boven de pan. Roer dit door de groenteschotel heen tot het ei goed gestold is.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer op een bord.
Tip van FitChef
Serveer deze spitskool-snijbonenschotel met cashewnoten en verse koriander.