Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Eiwitrijke spitskool-snijbonenschotel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Eiwitrijke spitskool-snijbonenschotel
400kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
16g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 200 gram snijbonen
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
  • 1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuutje. Voeg de kipfilet toe, samen met kerriepoeder en chilipoeder. Bak dit 4 minuten tot de kip goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en roerbak dit in 6 minuten gaar. Voeg dan de snijbonen toe en breek het eitje boven de pan. Roer dit door de groenteschotel heen tot het ei goed gestold is.
  4. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer op een bord.

Tip van FitChef

Serveer deze spitskool-snijbonenschotel met cashewnoten en verse koriander.