Crackers met cottage cheese & tomatentapenade
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 ansjovisfilet
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
- 2 crackers, volkoren
Met crackers zit je altijd goed! Een cracker is gezond, licht verteerbaar én lekker. Handig dus om altijd een voorraad van in huis te hebben. Ook is er ontzettend veel variatie mogelijk; zowel met het beleg als met de cracker zelf! Je hebt er o.a. met zaden en pitten, van speltmeel of je kan ze zelf maken. Genoeg keuze dus zodat een cracker je nooit verveelt! Perfect voor een snel ontbijt, een verantwoord tussendoortje of, zoals in dit geval, voor een lekkere lunch. We beleggen de cracker hier met cottage cheese en zelfgemaakte tomatentapenade. Door het gebruik van ansjovis is deze tapenade een ware smaakexplosie! Het kost je slechts 5 minuten om te maken en het is veel lekkerder en gezonder dan kant-en-klare tomaten tapenade. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de ansjovisfilet heel fijn. Meng de ansjovisfilet met de olie en de tomaat en wat verse peper.
- Verdeel de cottage cheese over de crackers. Schep de tomatentapenade erop.
Tip van FitChef
Lunch je buiten de deur? Schep de cottage cheese met de tapenade in een afsluitbaar bakje. Neem de crackers apart mee.