Crème caramel met dadelstroop

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 185 minuten
  • 2 personen
195kcal Per persoon
Eiwit
10g Eiwit
Koolhydraten
24g Koolhydraten
Vet
6g Vet
Voedingsvezel
0g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 3 eetlepels dadelstroop
  • 2 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze crème caramel met dadelstroop is een klassiek Frans toetje in een modern en gezonder jasje. Het kost even tijd om dit toetje te maken, maar in feite sta je er maar 5 minuten voor in de keuken.

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
  2. Schenk in elk schaaltje 1 eetlepel dadelstroop.
  3. Klop in een kom één heel ei en één eidooier met de laatste lepel dadelstroop en de melk goed door elkaar tot een homogeen mengsel. Schenk dit mengsel voorzichtig op de dadelstroop in de schaaltjes. 
  4. Zet de schaaltjes in een kleine braadslede of ovenschaal en vul de schaal voorzichtig met een laag kokend water van 2-3 cm. Schuif de braadslede of schaal in de oven en laat de crème caramel in 30-40 minuten stollen. 
  5. Laat de crème caramel afkoelen en daarna in de koelkast in 2-3 uur door en door koud worden. Maak de rand van het opgesteven toetje met de vingertoppen los, leg op elk schaaltje een bord. Keer ze samen, schud licht en laat de crème caramel op de bordjes glijden.

Benodigdheden

  • 2 Kleine schaaltjes (ramequins, Ø 8 cm), dun ingevet met een beetje olie

Tip van FitChef

In plaats van dadelstroop kun je ook ahornsiroop of agavesiroop gebruiken.