Homemade yoghurt ijs met aardbeien

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 140 minuten
  • 2 personen
266kcal Per persoon
Eiwit
8g Eiwit
Koolhydraten
35g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2,5 eetlepel honing
  • 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 230 gram aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 1 takje munt, vers
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Zo maak je snel heerlijk luchtig yoghurtijs. Superlekker met gemarineerde aardbeien.

  1. Breek het ei en laat het eiwit in een kom lopen. Klop het eiwit zo stijf dat er pieken op blijven staan. Klop lepel voor lepel de honing erdoor. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng alles met de handmixer tot een luchtig mengsel. Zet de kom afgedekt in de diepvries en laat het ijs in 2-3 uur stevig worden.
  2. Neem het ijs na 1-1½ uur uit de vriezer en schep het halfbevroren ijs met een vork goed door. Hierdoor maak je de ijskristallen weer klein en blijft het ijs smeuïger.
  3. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en halveer ze. Ris de muntblaadjes van het takje en snijd ze in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Meng de aardbeien in een kom met munt en sinaasappelsap.
  4. Schep vlak voor het serveren in mooie, wijde glazen elk 2-3 bollen yoghurtijs. Verdeel de aardbeien met sap rond het ijs. Serveer direct.

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Afsluitbare, diepvries bestendige kom

Tip van FitChef

1. Je kunt het nog niet bevroren ijsmengsel natuurlijk ook overdoen in een diepvriesdoos als dat beter in je vriezer past.
2. Bewaar dit ijs niet te lang, dan wordt het erg hard. Je kunt dit ijs het beste elke keer vers maken.
3. Garneer het yoghurtijs met muntblaadjes.