Homemade yoghurt ijs met aardbeien
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 ½ eetlepel honing (50 g)
- 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 250 gram aardbeien
- 1 sinaasappel
- 1 takje munt, vers
Homemade yoghurt ijs met aardbeien is heerlijk luchtig en helemaal niet moeilijk om te maken. Dit ijs is superlekker met gemarineerde aardbeien. Je kunt de aardbeien bijvoorbeeld marineren in balsamicoazijn, met wat limoncello of een andere likeur of meng lekker wat fijngesneden verse munt- of basilicumblaadjes door de aardbeien. Laat het minimaal een uur staan, zodat de smaken de tijd hebben om in te trekken.
Zo maak je dit recept
- Breek het ei en laat het eiwit in een kom lopen. Klop het eiwit zo stijf dat er pieken op blijven staan. Klop lepel voor lepel de honing erdoor. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng alles met de handmixer tot een luchtig mengsel. Zet de kom afgedekt in de diepvries en laat het ijs in 2-3 uur stevig worden.
- Neem het ijs na 1-1½ uur uit de vriezer en schep het halfbevroren ijs met een vork goed door. Hierdoor maak je de ijskristallen weer klein en blijft het ijs smeuïger.
- Verwijder de steeltjes van de aardbeien en halveer ze. Ris de muntblaadjes van het takje en snijd ze in reepjes. Pers de sinaasappel uit. Meng de aardbeien in een kom met munt en sinaasappelsap.
- Schep vlak voor het serveren in mooie, wijde glazen elk 2-3 bollen yoghurtijs. Verdeel de aardbeien met sap rond het ijs. Serveer direct.
Benodigdheden:
- Handmixer
- Afsluitbare, diepvriesbestendige kom
Tip van FitChef
1. Je kunt het nog niet bevroren ijsmengsel natuurlijk ook overdoen in een diepvriesdoos als dat beter in je vriezer past.
2. Bewaar dit ijs niet te lang, dan wordt het erg hard. Je kunt dit ijs het beste elke keer vers maken.
3. Garneer het yoghurtijs met muntblaadjes.