Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Curry met groene asperges, kikkererwten & rijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Curry met groene asperges, kikkererwten & rijst
567kcal Per persoon
Eiwitten
18g Eiwitten
Kh
76g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 50 gram wortel
  • 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 50 ml kokosmelk
  • 50 gram tuinerwten (diepvries)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook en plakje gember fijn. Snijd de wortel in plakjes en halveer de aspergepunten. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en gember toe. Bak een minuutje mee. Voeg wortel, aspergepunten, kerrie en kurkuma toe aan de pan. Bak dit 5 minuten mee.
  4. Voeg de kokosmelk samen met 50 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur wat zachter. Voeg de doperwten en kikkererwten toe en laat het geheel nog zo’n 4 minuten zacht doorverwarmen. Breng de curry op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de curry met de rijst op een (diep) bord.

Tip van FitChef

Garneer de curry met verse peterselie of koriander.