Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Aubergine curry met kip & rijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Aubergine curry met kip & rijst
747kcal Per persoon
Eiwit
45g Eiwit
Koolhydraten
70g Koolhydraten
Vet
32g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 aubergine
  • 125 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel pindakaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine en kipfilet in blokjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
  3. Verwarm de olie in een pan. Bak de kip samen met de knoflook, gember en kerriepoeder 4 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit 3 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en pindakaas toe aan de pan en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten doorsudderen.
  5. Serveer de curry in een diep bord samen met de rijst.

Tip van FitChef

Garneer de aubergine curry met verse koriander en een schijfje limoen.