Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Curry met rijst, wortel, pastinaak & bonen

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Curry met rijst, wortel, pastinaak & bonen
601kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
90g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
21g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 125 gram wortel
  • 1 pastinaak
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 50 ml kookzuivel
  • 125 gram cannellini bonen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel in plakjes. Schil de pastinaak en snijd in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de wortel en de pastinaak samen met de kerriepoeder en kurkuma toe. Bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de kookzuivel samen met 50 ml water toe en stoof de groenten op laag vuur in 7 minuten gaar tot de curry indikt. Voeg in de laatste minuut de bonen toe. Breng de curry op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de curry samen met de rijst op een (diep) bord.

Tip van FitChef

Serveer deze curry met rijst, wortel, pastinaak en bonen met verse peterselie en plakjes komkommer.