Nieuw!
Romige gehaktschotel met appel & sperziebonen
Romige gehaktschotel met appel & sperziebonen
717kcal Per persoon
32g Eiwitten
86g Kh
27g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 1 appel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 50 ml kookzuivel
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst en sperziebonen in 2 pannen water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt samen met de ui toe en rul dit gaar. Voeg dan de appel, kerriepoeder en kaneel toe en bak dit een minuutje mee. Voeg vervolgens de kookzuivel toe, roer door en laat dit een paar minuten op zacht vuur doorkoken.
- Giet de sperziebonen af en voeg deze toe aan het gehakt. Roer alles door elkaar.
- Serveer de romige gehaktschotel met de rijst in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Deze romige gehaktschotel is ook lekker met een (stukje) fijngesneden rood pepertje erdoor.